معرفی 5 راهکار تخصصی برای شروع وبلاگ نویسی
وبلاگ نویسی در مرحله ی آغازین خود می تواند کار بسیار سخت و طاقت فرسایی باشد. معمولا شما برای نوشتن یک وبلاگ هیجان زیادی دارید اما ترس از عناصر ناشناخته ی آن و عواملی که هنوز در این عرصه با آن ها آشنا نیستید می تواند این راه را برای شما دشوار کند. زیرا برای داشتن یک وبلاگ موفق ترجیح می دهید همه ی کارها را به درست ترین شکل انجام دهید و از به وجود آمدن اشتباهات بزرگ جلوگیری کنید.
قطعا وبلاگ نویس های حرفه ای در طول سال ها تجربه ی کاری خود اشتباهات بی شماری انجام داده اند و از آن ها درس گرفته اند. ما در این مطلب قصد داریم راهکارها و نکات تخصصی وبلاگ نویسی که متخصصان این راه با استفاده از سال ها تجربه ی خود در اختیار ما گذاشته اند را با شما در میان بگذاریم تا برای شروع وبلاگ نویسی قدمی محکم و استوار بردارید.
1 – پلتفرم مناسب خود را برای وبلاگ نویسی انتخاب کنید.
اکثر افراد در آغاز کار خود در زمینه ی وبلاگ نویسی، از پلتفرم های رایگان معروفی مانند Blogger, Medium و همچنین نمونه های ایرانی استفاده می کنند. اما این پلتفرم ها محدودیت های زیادی دارند. اگر در کار وبلاگ نویسی خود جدی هستید و قصد پیشرفت در آن را دارید استفاده از این پلتفرم ها فقط وقت شما را تلف می کند.
این پلتفرم ها به راحتی می توانند بدون اطلاع به شما وبلاگ شما را ببندند و بد تر از این هیچ تضمینی وجود ندارد که پس از بسته شدن وبلاگ شما بتوانید محتواهای خود را از آن خارج کنید. شما فقط می توانید از ویژگی های محدود آنها استفاده کنید. علاوه بر این اکثر پلتفرم های رایگان در زمینه کسب درآمد از وبلاگ نویسی شما را محدود می کنند.
در نقطه ی مقابل این پلتفرم ها وردپرس قرار دارد که یک پلتفرم بسیار قدرتمند است و آزادی عمل فراوانی به شما می دهد. با شروع وبلاگ نویسی در وردپرس به راحتی می توانید ویژگی های مورد نظر خود را اضافه کنید، درآمد داشته باشید و هر فعالیتی که تمایل دارید را بر روی وبلاگ خود انجام دهید. اکثر وبلاگ ها در حال حاضر از WordPress استفاده می کنند. طبق آمار های اخیر WordPress بیش از 31% از تمام وبسایت های موجود در اینترنت را پوشش می دهد.
2 – یک نام خوب برای دامنه خود پیدا کنید
پیدا کردن یک نام خوب برای دامنه در وبلاگ نویسی بسیار مهم است. برای انتخاب یک اسم خوب بهتر است یک سری نکات را رعایت کنید. به طور مثال بهتر است در نام دامنه خود از عدد استفاده نکنید. زیرا این کار در انجام بعضی موارد شما را محدود می کند. در ادامه چند نکته ی سریع برای انتخاب یک نام خوب را مشاهده می کنید:
- نام جذاب و در عین حال ساده برای وبلاگ خود انتخاب کنید.
- نامی برای دامنه خود انتخاب کنید که برای معرفی کردن و هجی کردن آسان و تا حد ممکن آسان باشد.
- از کلمات کلیدی و برند خود در نام دامنه استفاده کنید.
3 – انتخاب یک هاست مناسب بسیار مهم است
برای شروع وبلاگ نویسی انتخاب یک هاست مناسب یکی از مهم ترین و حیاتی ترین تصمیمات است. زیرا در واقع هاست همان جایی است که فایل های شما در آن ذخیره می شوند. در اکثر مواقع وبلاگ نویسان مبتدی تمایل دارند هاست رایگان را برای کار خود انتخاب کنند. اما انتخاب یک هاست رایگان برای وبلاگ و یا وبسایت همیشه ایده ی بسیار بدی بوده است. علاوه بر این ممکن است در پایان کار باعث صرف هزینه و وقت بیشتری برای شما شود.
هاست های رایگان ممکن است بدون هیچ اطلاع قبلی سایت شما را از دسترس خارج کنند. در این صورت هیچ راهی وجود ندارد که شما بتوانید اطلاعات و محتویاتی که ماه ها برای آن زحمت کشیده اید را باز گردانی کنید. به همین دلیل مهم است که یک شرکت هاستینگ معتبر انتخاب کنید. در ادامه چند نکته را یاد آور شدیم که باید آن ها را رعایت کنید.
- در حال حاضر پلن های هاست متفاوتی وجود دارند که می توانند به شما در انتخاب هاست مناسب که با بودجه و برنامه ریزی های مالی شما هماهنگ باشد کمک کند.
- برای تصمیم درست و انتخاب بهترین هاست، بهتر است بازخورد هاست های مختلف را باهم مقایسه کنید.
- پشتیبانی برای مبتدی ها در وبلاگ نویسی بسیار مهم است و شما باید مطمئن شوید که امکانات فراوانی برای کمک گرفتن در هنگام نیاز وجود دارد.
با در نظر گرفتن این نکات در انتخاب هاست مناسب می توانید بهتر عمل کنید.
4 – به طور منظم از اطلاعات خود بک آپ بگیرید
معمولا کاربران وقتی به فکر بک آپ گرفتن می افتند که برای این کار بسیار دیر شده است. برخی از شرکت های هاستینگ نیز برای شما هیچگونه بک آپی تهیه نمی کنند.
بک آپ گرفتن اولین خط دفاعی شما در برابر هک شدن و دزدیده شدن دیتا و اطلاعات است. علاوه بر این اولین قدم برای توسعه ی امنیت وردپرس و ایمن شدن وبسایت شماست.
اگر از وردپرس برای وبلاگ نویسی استفاده می کنید، افزونه های وردپرسی زیادی هستند که به شما این امکان را می دهند که به طور منظم و برنامه ریزی شده بک آپ بگیرید و آن ها را در جایی مانند Google Drive و یا Dropbox با اطمینان ذخیره کنید.
5 – یک آدرس ایمیل حرفه ای و برند شده انتخاب کنید
اگر در کار وبلاگ نویسی خود جدی هستید، این نکته بسیار مهم است که آدرس ایمیلی که انتخاب می کنید کاملا حرفه ای و برند شده باشد. دلیل این اهمیت این است که با انتخاب یک اسم معتبر ، کمپانی های مختلفی که در آینده قصد دارید با آن ها کار کنید ، به طور مثال کمپانی های تبلیغاتی، تصور می کنند شما یک شرکت قانونی و معتبر هستید. پس در انتخاب اسم ایمیلی که قرار است با آن خبرنامه های مختلف را برای کاربران خود ایمیل کنید دقت لازم را داشته باشید.